• Dwie osoby. Dwie idee. Jedna pasja.

    Zeszyt z przepisami: Zupa pomidorowa



    Lubię szybkie rozwiązania i wyraziste smaki, dlatego często wracam do tej prostej i ekspresowej zupy.












    Co będzie potrzebne:

    800 g pomidorów z puszki;
    2 ząbki czosnku;
    kilka listków bazylii;
    sól, pieprz cayenne;
    oliwa z oliwek;
    ser żółty (według potrzeb);
    śmietana kwaśna (jeśli lubisz);

    Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory z puszki, posiekany czosnek oraz kilka listków bazylii. Duś całość około 10-15 minut. Następnie zmiksuj składniki, dopraw solą i pieprzem cayenne do smaku.

    Podawaj ze śmietaną, serem żółtym i bazylią (chyba, że wolisz inaczej) J
    Zdążyłam J
      
    Magda


    0 komentarze:

    Prześlij komentarz

     

    Pióromaniak

    Kilka słów o nas.